Jag bakar efter Hummingbird Bakery recept.
Här kommer grundreceptet, som jag tycker är bra eftersom man bara använder ett ägg, och
är väldigt enkelt att baka efter.
120 g mjöl
140 g socker
1½ tsk bakpulver
en nypa salt
40g osaltat smör, rumstempererat
1 1/4 mjölk
1 ägg
½ tsk vaniljessens (jag använder vaniljsocker ca 1 tsk)
Värm ugnen till 175 C
Räcker till 12 st.
Lägg
Mjöl
Socker
Bakpulver
salt
Smör
Vaniljsocker
i en bunke
och vispa ihop allt till en grynig konsistens.
Skaka mjölk och ägg i en shaker.
Häll i lite i taget och vispa ihop.
Fortsätt vispa tills smeten är slär. Överarbeta inte.
Skeda upp smeten i pappersformarna till två tredjedelar.
Grädda i ca 20 min.
Testa med en provsticka så att det inte är kladd på den.
TIPS:
Jag brukar dubbla smeten med gott resultat.
Äpplecupcake: Blanda gärna i tex rivet äpple och kanel.
Morotscupcake: Blanda i riven morot och kanel.
Chokladcupcake: Blanda i ½ dl kakao, minska då mjölet med ½ dl.
Banancupcake: Blanda i en mosad banan till enkel smet, två st vid dubbel smet.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar