måndag 10 september 2012

Grundreceptet

Jag bakar efter Hummingbird Bakery recept.
Här kommer grundreceptet, som jag tycker är bra eftersom man bara använder ett ägg, och
är väldigt enkelt att baka efter.

120 g mjöl
140 g socker
1½ tsk bakpulver
en nypa salt
40g osaltat smör, rumstempererat
1 1/4 mjölk
1 ägg
½ tsk vaniljessens (jag använder vaniljsocker ca 1 tsk)






Värm ugnen till 175 C
Räcker till 12 st.

Lägg

Mjöl
Socker
Bakpulver
salt
Smör
Vaniljsocker

i en bunke
och vispa ihop allt till en grynig konsistens.

Skaka mjölk och ägg i en shaker.

Häll i lite i taget och vispa ihop.
Fortsätt vispa tills smeten är slär. Överarbeta inte.

Skeda upp smeten i pappersformarna till två tredjedelar.
Grädda i ca 20 min.
Testa med en provsticka så att det inte är kladd på den.

TIPS:
Jag brukar dubbla smeten med gott resultat.
Äpplecupcake: Blanda gärna i tex rivet äpple och kanel.
Morotscupcake: Blanda  i riven morot och kanel.
Chokladcupcake: Blanda i ½ dl kakao, minska då mjölet med ½ dl.
Banancupcake: Blanda i en mosad banan till enkel smet, två st vid dubbel smet.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar